Първи велопоход „Вая“ се проведе днес в Бургас

В днешната слънчева неделя в гр. Бургас се проведе първият велопоход „Вая“, организиран от Сдружение на риболовците „Бургаски езера“ и „Вело Царево“ с подкрепата на ОП Туризъм.

Над 80 колоездачи потеглиха в 10:00 ч. от кв. Меден рудник и малко преди 12:00 ч. завършиха похода в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм „Вая“, където ги очакваха за игри на открито, спортен риболов, езда и разходка с кабриолет.

Във велопохода наравно с възрастните се включиха и повече от 15 деца, които неуморно поддържаха темпото на групата и заслужено бяха възнаградени с грамоти и поощрителни награди. Безопасността на участниците по трудния маршрут от кв. Меден рудник до Екопарк „Вая“ беше осигурена от МВР и ОП Обществен ред, на които организаторите на събитието изказват специална благодарност.

С минерална вода „Рилана“ и много усмивки, участниците и съмишленици се насладиха заедно на прекрасния слънчев ден и красивата природа.

Любителите на спортния риболов имаха слука, а един от тях успя да хване шаран с тегло 12,5 кг.

За най-малките организаторите бяха предвидили специална детска програма, включваща разходка с кабриолет, рисуване на открито и първи урок по риболов.

Разгледайте галерия със снимки от събитието.

Кликнете за да гласувате
[Общо: 4 Средно: 5]