Конфискувани лодка и 1650 м. мрежи. 130 кг сребриста каракуда освободена – това е равносметката от акцията на ИАРА.

През почивните дни, 13-14 Март, екип от служители на РК Бургас са извършили множество проверки по сигнали подадени на тел.112, на водоеми на територията и в обхвата на област Бургас.

Проверки са били направени на езеро Вая, язовир Мандра-местност „Разлятото“, защитена местност „Узунгерен“. От водите на обектите са извадени и иззети мрежи с обща дължина 900 м. и 1 бр. пластмасова синя лодка, с близо 750 м. мрежи в нея.

Освободени и върнати във водата са над 130 кг. риба от вида сребриста каракуда.

Извършена е и проверка в акваторията на  Черно море, в района на Бургаски залив, където е извършена инспекция на лодка.

По късно в часовия диапазон от 11:30 до 13:00 часа, след подаден сигнал за заложени бракониерски мрежи в река Средецка, беше извършено наблюдение и проверка на подаденото в сигнала място. В хода на проверката не са открити нерегламентирани уреди.

Проверени са и любители риболовци, които са представили редовни документи.

ИАРА

Използвана информация и снимка: ИАРА

Сдружение на риболовците “БУРГАСКИ ЕЗЕРА” разчита на талантливи и отговорни хора, които споделят нашите ценности, за да изградим заедно един по-добър свят, в който природата и хората живеят в хармония и има благоприятна среда за всички!

Ако Вие се стремите към отстояване и развитие на националните традиции в риболовното дело в Бургаския регион, станете член на Сдружение на риболовците “БУРГАСКИ ЕЗЕРА”!

Свържете се с нас за повече информация.