Рибар можe да подобри световния рекорд, след като улови 30-килограмова златна рибка в езеро

 

Рибар удиви колеги риболовци по света, след като успя да улови златна рибка с тегло над 30 кг, докато ловял риба в Шампан, Франция.

Анди Хакет, на 42 години, отишъл да лови риба в Blue Water Lakes, красиво езеро, разположено в Шампан, един от най-добрите риболовни райони на Франция и успява да улови гигантска оранжева риба, която според мнозина може да е най-голямата в света.

Анди Хакет, живеещ в Уорчестършир, Англия, директор на компания, кръстил своя улов “Моркова”.  Той казва: „Винаги съм знаел, че “Моркова” е там, но никога не съм мислил, че ще го хвана.“

“Моркова” не е златна рибка, а хибриден вид между огледален шаран и кои шаран(брокатен шаран), които са декоративни риби, често срещани в езера.

Този екземпляр, чиято възраст се оценява на около 20 години, е въведен в езерата преди 15 години „като нещо различно, което рибарите да се опитат да уловят“, според говорителя на Blue Water Lakes Джейсън Коулър.

Той казва: „Оттогава расте и расте, но не излиза често. Тя е много неуловима. “Моркова” успяваше да се изплъзне да бъде заловен, докато Хакет не го надви този месец”.

Говорейки пред Daily Mail, Хакет разказва: „Разбрах, че е голяма риба, когато хвана стръвта и се завъртя от една страна на друга и нагоре-надолу с нея. След това излезе на повърхността на 30 – 40 ярда (27 – 36 метра) и видях, че е оранжева риба.Беше страхотно да го хвана, но беше и чист късмет.“

Отнело му е около 25 минути, за да измъкне чудовището от водата.

След като уловил “Моркова”, огромната риба успява да наклони везните на 67,4 паунда. Тя тежи с 30 паунда (13.6 кг) повече от тази, която преди се смяташе за най-голямата златна рибка в света и която беше уловена от жителя на Минесота Джейсън Фугейт през 2019 г.

След като “приземил” “Моркова”, Хакет позирал за снимки с него и го пуснал обратно в езерото. След това отпразнувал улова си по подходящ начин, като изпил чаша чай.

„Поздравления за Анди за страхотния улов“, каза Коулър, който съобщи също, че  “Моркова” в момента е в „отлично здраве и състояние“.

 

 

mirror.co.uk

 

Кликнете за да гласувате
[Общо: 2 Средно: 5]