900 метра мрежи и 700 метра парагади заловени от ИАРА

На 04.03.2021 г. в 06:00 часа екип от инспектори на сектор РК Бургас са извършили съвместна, планирана проверка със служители на Изпълнителна агенция по горите на язовир Камчия.

В хода на проверката, от водите на язовира инспекторите са извадили 7 броя парагади с обща дължина 700 метра и 3 броя мрежи с дължина 300 м. Уловената риба е освободена и върната обратно във водата.

По-късно при извършена проверка по бреговете и във водите на язовир Мандра, в тръстиката е открита лодка с четири гребла и следи от улов на риба. Уредите и средствата са иззети.

ИАРА напомня, всички рибари да се запознаят с правилата и нормите за риболов, описани в Закона за рибарството и аквакултури, преди да предприемат риболовен излет.

При съмнения за бракониерска дейност, нарушения или нерегламентирани замърсявания на водните басейни, моля свържете се с нас. 

Използвана информация: ИАРА

Сдружение на риболовците “БУРГАСКИ ЕЗЕРА” разчита на талантливи и отговорни хора, които споделят нашите ценности, за да изградим заедно един по-добър свят, в който природата и хората живеят в хармония и има благоприятна среда за всички!

Ако Вие се стремите към отстояване и развитие на националните традиции в риболовното дело в Бургаския регион, станете член на Сдружение на риболовците “БУРГАСКИ ЕЗЕРА”!

Свържете се с нас за повече информация. 

Кликнете за да гласувате
[Общо: 0 Средно: 0]