Заместник-министър Бурджев обеща подобряване на инфраструктурата и условията на труд за рибарите

 

“Продължаваме ползотворното сътрудничество с производители и преработватели от сектор “Рибарство”, заяви заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев по време на посещение в най-голямата мидена ферма на Балканите и предприятие за преработка на миди в гр. Каварна, изградени и модернизирани с финансовата подкрепа на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. (ПМДР).

Бурджев се запозна с дейността и спецификите при преработката на миди и използваните в предприятието модерни технологии, утвърдени в световен мащаб,  като такива с най-ефективни и висококачествени характеристики.

„Проучваме възможностите за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за рибарите, разтоварващи уловите на рибарско пристанище „Балчик“ заяви той по време на посещението си на пристанището в гр. Балчик. Аграрният заместник-министър се срещна с корабособственици и членове на екипажи на риболовни кораби, които споделиха актуалните проблеми и предизвикателства, пред които е изправена местната рибарска общност.

На съвместна среща с кмета на община Балчик г-н Николай Ангелов бяха обсъдени перспективите и ползите от бъдещо по-тясно сътрудничеството и партньорство, с цел подобряване средата и условията на труд на рибарите.

Кликнете за да гласувате
[Общо: 1 Средно: 5]