“Залезът и Езерото”-първи Фотопленер „Вая“

 

На 11.09 се проведе Фотопленер „Вая“ на тема “Залезът и Езерото”. Той бе организиран от Сдружение на риболовците „Бургаски езера“.

Целта на събитието бе да се съчетаят зашеметяващите залези в Екопарка за биоразнообразие и алтернативен туризъм „Вая“, прелитащите ята птици над удивителния водоем с риболовното и фотографско хоби на професионалисти и любители.

Главните действащи лица в пленера бяха модели, фотографи и рибари, преминали предварителен кастинг, поради големия брой желаещи да участват.

Фотосесията започна в 14:00, като в ролята на модели и фотографи бяха деца, желанието на които да се запознаят с риболовното и фотографско дело бе огромно. Техни учители бяха 15 модела и петима фотографа, всеки доказал се със своето творчество и професионална дейност.

Кулминацията на Фотопленера обаче, бе по залез слънце и в тези кратки минути се направиха най – въздействащите кадри. Атмосферата на събитието бе изпълнена с положителна енергия и приповдигнато настроение. Модели, фотографи и рибари се насладиха на прекрасния септемврийски съботен ден и подходящото време за заснемане на „Залезът и Езерото“.

Първият по рода си Фотопленер в Екопарк „Вая“ бе и средство да се популяризира многоликото Бургаско езеро, като място с възможности за развитие на природосъобразен фототуризъм, място,прочуло се не само в България, но и по света с птиците си и съдействащо за изграждането на зеления образ на Бургас.

 

 

 

Кликнете за да гласувате
[Общо: 13 Средно: 4.8]