ДА СИ НАПРАВИМ…….ПЯСЪЧЕН ЗАМЪК!

Световният ден на океаните се отбелязва на 8 юни, като цели да информира обществото, както за ползите, които човечеството получава от океаните, така и да алармира за ежедневните проблеми свързани със замърсяването и прогресивното намаляване на видовото многообразие във водната обвивка на Земята.

Световният океан е най-големият източник на кислород в атмосферата, поглъща въглеродния диоксид, влияе върху климатичните особености на планетата, съдържа значителни количества минерални и биологични ресурси, които са от изключително важност за съществуването на човечеството.

По повод Световния ден на океаните, Сдружение на риболовците „Бургаски езера“ организира инициатива свързана с направата на пясъчни замъци само с кофичка и лопатка.

Морските пясък и вода са прекрасно средство за създаването на различни фигури, които да оставят малък отпечатък върху плажната ивица дори и за кратко. Съхранението на чистите морски брегове е наш приоритет и морална кауза, поради това молим всички участници да използват само природните ресурси – пясък и морска вода в направата на техните творения.

НЕКА БЪДЕ ПРАЗНИК ЗА НАС И НАШИТЕ ДЕЦА! НЕКА СЪХРАНИМ ОКЕАНИТЕ ЧИСТИ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА!

Събитието ще се проведе на 08.06.2021 г. от 14.00 ч. на Северен плаж, гр. Бургас (Бункера)

Необходимо е всеки желаещ да участва да вземе със себе си плажни принадлежности – кофичка, лопатка, гребло и др.

Инициативата се провежда с подкрепата на концесионера на Северен плаж, гр. Бургас.

Кликнете за да гласувате
[Общо: 2 Средно: 5]