Най-доброто време за риболов?

РИБА И ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА

Твърде горещите дни могат да направят рибата в плитки езера, езера и реки вяла.

Същото се случва през зимата, когато температурата на водата е по-ниска.

Защо?

Всички риби са хладнокръвни, което означава, че не могат да поддържат телесната си температура на постоянно ниво. Така че температурата на заобикалящата ги среда влияе върху телесната температура и телесните функции на рибите.

Наистина високите и ниски температури на водата намаляват количеството кислород във водата, правейки рибите по-малко активни и придирчиви. Що се отнася до намирането на най-доброто време за риболов, добра отправна точка е да се избягват екстремни температури.

За по-точен анализ на водата, за да се разбере кога рибата кълве, датчиците за температура на водата могат да дадат на риболовците актуална обратна връзка за температурата. Очаквайте в нашата секция КАТАЛОГ подробна информация от къде може да закупите подобни уреди за измерване на температурата на водата.

ЕЖЕДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА РИБОЛОВ

Други фактори като ярка слънчева светлина също могат да повлияят на активността на рибите, така че е важно да обърнете внимание на времето от деня, в което планирате да отидете на риболов.

Обикновено рибите предпочитат да се хранят рано сутрин и под лъчите на залязващото слънце пред ярките обедни лъчи. По обяд температурата на повърхността на водата също е по-гореща, което принуждава рибите да се движат по-дълбоко.

Ще подготвим за вас публикация с линкове на достъпни онлайн ресурси, които могат да ви помогнат да научите дали рибата ще кълве в определен ден и ако е така, най-доброто време за риболов.

Не забравяйте! За да можете необезпокоявани да ловите риба, трябва да имате билет за любителски риболов. Сдружение на риболовците “БУРГАСКИ ЕЗЕРА” ще ви съдейства за издаване на риболовен билет.

Кликнете за да гласувате
[Общо: 2 Средно: 5]