Велопоход “ВАЯ” – Да прекараме един прекрасен ден сред природата!

11 април 2021, 10:00 на паркинга на “Мосю Бриколаж”

Велопоход “ВАЯ” не е състезание, това е шосеен велопоход, организиран от Сдружение на риболовците “Бургаски езера” с подкрепата на Еко парк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “ВАЯ” и Община Бургас.

Целта на инициативата е да се покаже красотата на езерото Вая, влажните зони прилежащи към езерото, да накараме всеки един от вас да се раздвижи на велосипеда и да прекара един хубав ден на чист въздух сред природата.

Походът е подходящ за начинаещи велосипедисти или за семейства, които желаят да се възползват от спорта на открито.  Дистанцията, която ще изминем, ще бъде 10 километра в едната посока.

Стартираме от паркинга на Mr. Bricolage в 10.00 часа и поемаме към Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая“Предвижда се почивка и разходка, игри и забавления на открито, досег до природата и многобройните обитатели на парка.

Част от програмата на велопохода има и еко ориентация – ще бъдат отбелязвани места с образували се сметища около рибаростоянките и крайбрежието на езерото. Това ще спомогне за набирането на информация, с която да се маркират районите, които имат нужда от почистване. Сдружение на риболовците “Бургаски езера” поема инициативата, относно информиране на държавните институции отговорни за екологията и организацията на следващо почистване на нераглементираните сметища.

Поради големият интерес и многото желаещи да участват, велопоходът ще бъде ескортиран от КАТ и Обществен ред за по голяма безопасност на участниците.

За всеки от най-малките участници във вело похода са предвидени грамоти осигурени от Smart Design – студио за реклама.

Община Бургас и GotoBurgas.com са придвидили награди за участниците.

Вода за участниците е предоставена от Изворна вода РИЛАНА.

На територията на Екопарк Вая всеки ще има възможност да си закупи храна и напитки.

В събитието са заявили участие членове на три от най-големите вело организации в района на град Бургас. Специално участие от Вело Клуб Царево.

За медийно отразяване са поканени локални медии, еко организации, националните телевизии БТВ и НОВА.

Основна цел на Сдружение на риболовците “Бургаски езера” е да превърнем събитието в ежемесечно и да популязираме инициативи, свързани с опазване на околната среда.

Повече информация за събитието може да намерите на фейсбук страницата на събитието или да се свържете с нас.

Кликнете за да гласувате
[Общо: 4 Средно: 5]